Træterrasse

De danske somre bliver varmere og varmere, og derfor er det kun naturligt at rykke familiehyggen ud i solens varme stråler
PrisberegnerKontakt os

Terrassen er det perfekte samlingspunkt om sommeren

En af de bedste måder at nyde sommervejret i rolige og familiære omgivelser på, er med en splinterny træterrasse.

En træterrasse er nemlig det perfekte udeareal, hvor hele familien kan samles morgen, middag og aften – enten om god mad eller blot ren og skær afslapning ude i den friske luft.

Træterrasser kommer i alverdens størrelser, former, farver og træsorter, og derfor er der noget til enhver smag

Uanset om du drømmer om en mindre og planløsning eller en stor, lækker, hævet, overdækket terrasse med trin, hvor der er ikke er sparet på noget, kan vi hjælpe dig med at gøre sommeren endnu skønnere med en helt ny træterrasse, som uden tvivl vil få naboen til at kigge ind over hækken.

Beregn pris, kontakt os – eller læs videre og bliv klogere på træterrasser.

træterrasse, terrasse, jvs a/s

Det skal du vide, før du vælger din træterrasse

Når du står og skal have lavet en ny træterrasse til din bolig, er der nogle ting, du skal være særligt opmærksom på. Herunder fortæller vi om de 5 punkter, du skal være særligt opmærksom på:

træterrasse, ny træterrasse, terasse, terrasse

Størrelse

Stort er godt – men boligens og grundens størrelse og udformning kan til tider gøre det attraktivt at vælge en mindre størrelse, end der egentlig er plads til.

Placering

Hvor skal terrassen placeres? En af de vigtigste faktorer for dén beslutning er naturligvis solen. En østvendt terrasse giver morgensol, mens en vestvendt terrasse giver mulighed for lange og varme aftener.

 

Design

Designet af din træterrasse er en vigtig del, da udseendet af den skal passe til præcis dine præferencer.

 

Valg af træsort og materialer

Hvilken træsort du vælger til træterrassen, har ikke bare stor indflydelse på udseendet, men også til holdbarheden. Læs mere om træsorter her.

 

Farve/maling

Den traditionelle træterrasse i Danmark er ikke malet, men holder træets naturlige farve. Malede terrasser bliver dog mere populære – ikke mindst sorte.

Du vælger – vi hjælper

Ovenstående valg er naturligvis vigtige for dig på både kort og lang sigt, så du kan derfor med fordel gøre dig nogle tanker allerede nu, hvis du overvejer en ny terrasse.

Føler du dig ikke komfortabel med at træffe beslutningerne på egen hånd, står vi selvfølgelig klar til at hjælpe både før, under og efter.

trappe, hævet træterrasse med læmure, tømrer, JVS A/S

Træterrasse som investering

En træterrasse kan være en god investering, da den ofte bidrager til at øge værdien af din bolig. Derfor er det vigtigt, at du vælger en træterrasse, der komplimenterer din bolig.

Overslag på træterrasse

Ofte kan vi give dig et estimat over mail uden en besigtigelse. Ønsker du et overslag, så tøv ikke med at prøve vores prisberegner – eller kontakte os.

Din træterrasse - dit valg!

Da det i sidste ende er dit valg, der gælder. Sørger vi for, at have en indledende og løbende dialog med dig, så vi kan levere nøjagtigt, hvad du ønsker.

Træsorter

Et af de vigtigste materialevalg for en terrasse er træsorten. Der findes et bredt sortiment af både dansk og eksotisk træ, der egner sig til træterrasser – med hver deres fordele og ulemper. Træsorterne kan inddeles i 2 kategorier: blødt og hårdt træ.

Blødt træ

Blødt træ er det traditionelle valg i Danmark. Blødt træ er smukt og ikke så omkostningstungt – til gengæld stiller blødt træ større krav til vedligehold og rengøring.

Det mest populære valg til danske træterrasser er trykimprægneret fyr, der har lang holdbarhed: Mellem 15 og 25 år.

Bløde træsorter

Eksempler på bløde træsorter:

  • Lærk
  • Fyr
  • Gran
  • Ceder
  • Douglasgran
Hårdt træ

Hårdt træ indeholder en høj koncentration af olie, der modvirker råd og svamp.

Derudover opfattes de hårde træsorter af mange som værende mere smukke og eksklusive end de bløde.

Fordelene ved hårdt træ afspejles dog i en højere pris på den færdige terrasse.

Hårde træsorter

Eksempler på hårde træsorter:

  • Eg
  • Teak
  • Ipé
  • Cumaru
trappe til træterrasse

Overdækket træterrasse

Vejret her i danmark har en tendens til at leve sit eget liv. Særligt om sommeren, hvor dagen både kan byde på solskin og regnvejr.

Den største fordel ved en overdækket terrasse er, at dig og familien stadig kan hygge sig udendørs, når det danske sommervejr kommer med byger.

Rengøring og vedligehold

Indrømmet: En træterrasse kræver både vedligehold og rengøring.

Er du mere til at nyde livet på terrassen, end til at gøre den ren i tide og utide, vil en løsning i komposit eller trykimprægneret træ være det rigtige valg: Udseendet fejler intet, men vedligeholdelse og rengøring kan klares i en håndevending.

Pris

Prisen på en træterrasse afhænger af bl.a. størrelse, materialevalg og grundens og boligens beskaffenhed.

En træterrasse kan godt være relativt billig. Vi ser dog, at langt de fleste vælger at investere mere end det minimale, når det endelig skal være.

Men nok ord… Lad os få nogle tal på bordet:

tømrer, træ,